כתובת ויצירת קשר:

קליניקה ברמת גן- אלישיב 12

מרכז "עלמא" בהוד השרון- השחר 13

טלפון - 052-3620172

מייל - oren.rachmany@gmail.com

עוד באתר

  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon

הקליניקה

כל התכנים המופיעים באתר נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר המלצה רפואית, חוות דעת מקצועית, או תחליף להתייעצות עם רופא מומחה (MD).

הכניסה והגלישה בדפי האתר מהווה הסכמה לתנאי השימוש . לקריאת מדיניות פרטיות באתר.

© 2012 כל הזכויות שמורות לאורן רחמני "אורן - רפואה משלימה מהשורש" . אסורה העתקת טקסטים, תמונות או כל תוכן מהאתר ללא רשות מפורשת בכתב מבעל האתר, המפר הוראה זו חשוף לתביעה משפטית. 

מג'דרה כוסמת ירוקה 

את הכוסמת הירוקה פגשתי לא מזמן, מטופלת יקרה שלי סיפרה לי שהיא מעדיפה אותה על פני הכוסמת הקלויה ואכן, כשטעמתי אותה לראשונה מיד התאהבתי. היותה נטולת טעם אגוזי (כמו הכוסמת הקלויה) הופך את הכוסמת הירוקה לשידוך קל יותר עם מגוון מרכיבים במטבח, עדשים, בצל, פטריות ובעצם כל מרכיב מעניין שתרצו, זהו מעין תבשיל בסיס שאני אוהב להכין, מעין מג'דרה קלילה שלא משאירה אותך עם בטן כבדה כמו במג'דרה על בסיס אורז.

 

הכוסמת (שלפי יודעי דבר היתה במטבח הסיני כבר לפני 8,000 שנה) היא אינה דגן ואינה קטניה, היא פחמימה ממשפחת הארכוביתיים, נטולת גלוטן ולכן מתאימה מאוד למטבח של חולי צליאק, היא קלה מאוד לעיכול ואפשר להשתמש בה במגוון צורות (גרגרים, קמח, אטריות ועוד).

 

על פי הרפואה הסינית נחשבת הכוסמת הירוקה לבעלת אנרגטיקה קרה, ולאחר תהליך של קליה היא נחשבת לחמה. טעמה מתוק והיא נחשבת למחזקת מערכת עיכול, מניעת מעיים ויעילה במגוון מצבי לחות חמה במעי כמו קרוהן, דיזנטריה ושלשול כרוני.

 

 

 

מה צריכים ? (ל-4 אנשים) 

 

1 כוס כוסמת ירוקה

2 בצלים בינוניים, חתוכים לרצועות דקות

2 כוסות עדשים (שחורות או חומות) מבושלות

כמון

מלח

פלפל

כורכום

שמן זית

 

איך מכינים? 
 

מרתיחים בסיר עם מים את העדשים, כשרותח מעבירים ללהבה נמוכה ומבשלים העדשים למשך כ-20 דקות עד לריכוך. מעבירים למסננת ומקררים.

 

מחממים בסיר רחב (מומלץ עם תחתית טפלון) על אש גבוהה מעט שמן זית, מוסיפים את רצועות הבצל ומטגנים קלות עד להזהבה. מוסיפים את הכוסמת והעדשים, מתבלים ובוחשים היטב. מכסים במים רותחים ומנמיכים את האש. מבשלים כ-20 דקות נוספות או עד להיספגות הנוזלים בתבשיל.

 

מומלץ מאוד להגיש עם סלט טרי, יוגורט עיזים או טחינה בצד.

 

בתיאבון :)