top of page
טחורים דיקור סיני

דלעת ערמונים וקישואים ממולאים

ממולאים הם אוכל חכם, יפה ומפתיע. כדי להכין אותם דרושה קצת סבלנות אבל התוצאה שנחה בצלחת ובבטן מפצה על הכל.

 

לפי הרפואה הסינית דלעת הערמונים המתקתקה משתייכת ליסוד האדמה ונחשבת למזון שמסייע לחיזוק הטחול ומערכת העיכול. אני אוהב אותה גם סתם צלויה בתנור, בלי שטיקים, רק טיפה מלח ושמן זית עושים לה טוב. באחריות. המשקיענים שבינכם מוזמנים להכין מרק כתום וליצוק אותו לתוך הדלעת הצלויה כקערת הגשה יפה וטעימה.

 

יחד איתה בסיר נח לו הקישוא, שנחשב ברפואה הסינית לירק מקרר שיועיל למצבים של חום שהצטבר בכבד, או למזון שנתקע במערכת העיכול. הוא בשרני, רך, ומקבל באהבה את המילוי הטעים הזה, שנוצר לו בצהרי שישי אחד, ממש במקרה, לקראת ארוחה לחברים צמחוניים ורעבים.  

 

מה צריכים ? (ל-4 מנות) 

4 דלעות ערמונים יפות מראה

3 קישואים שמנמנים

4 עגבניות אדומות רכות מאוד, מגוררות

כוס בורגול ( לאחר שהושרה במים רותחים למשך שעה וסונן)

1 בצל לבן קצוץ

3 גזרים קצוצים לקוביות קטנות

חופן עלי כוסברה קצוצים

מלח

פלפל שחור

פפריקה

2 כפות שמן זית

1 עלה דפנה

 

איך מכינים? 
 

חותכים את דלעות הערמונים קרוב לראש (3/4 גובה) כך שנותר לנו "מכסה" לכל דלעת אותו שומרים בצד. מרוקנים את הדלעות מגרעינים ושוטפים. גם את הקישואים מרוקנים מתוכנם (פה לא צריך את ה"מכסה") בעזרת כפית ארוכה או מכשיר שמיועד לכך.

 

לתוך קערה גדולה מוסיפים את הבורגול, הבצל, הגזר, עלי הכוסברה ושמן הזית ומתבלים במלח ופלפל. מערבבים היטב את כל החומרים וממלאים את הקישואים והדלעות, חשוב לא לדחוס את המילוי פנימה ולא למלא את הממולאים עד לקצה, הם עוד יתנפחו בבישול...

 

סוגרים את הדלעות עם המכסים ואפשר לנעוץ קיסם דרך המכסה אל בשר הדלעת כדי שלא ייפתח במהלך הבישול.

בסיר עמוק ורחב מספיק, כזה שיכול להכיל את כל הממולאים מסדרים אותם בעמידה, ואם צריך "עזרה" יוצרים לחץ בינהם עם תפו"א או בצל שלם.

יוצקים בין הממולאים את העגבניות המגוררות ומתבלים בפפריקה, מלח, פלפל ועלה דפנה.

מביאים לרתיחה על אש גבוהה וכשרותח מנמיכים ומבשלים למשך שעה וחצי.

אם רוצים- בסוף הבישול ולפני ההגשה אפשר להעביר את הממולאים והרוטב לתבנית חסינת חום, לאפות בתנור לעוד כרבע שעה בחום גבוה של 220 מעלות ולהגיש חם.

 

בתיאבון!

bottom of page