כתובת ויצירת קשר:

קליניקה ברמת גן- אלישיב 12

מרכז "עלמא" בהוד השרון- השחר 13

טלפון - 052-3620172

מייל - oren.rachmany@gmail.com

עוד באתר

  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon

הקליניקה

כל התכנים המופיעים באתר נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר המלצה רפואית, חוות דעת מקצועית, או תחליף להתייעצות עם רופא מומחה (MD).

הכניסה והגלישה בדפי האתר מהווה הסכמה לתנאי השימוש . לקריאת מדיניות פרטיות באתר.

© 2012 כל הזכויות שמורות לאורן רחמני "אורן - רפואה משלימה מהשורש" . אסורה העתקת טקסטים, תמונות או כל תוכן מהאתר ללא רשות מפורשת בכתב מבעל האתר, המפר הוראה זו חשוף לתביעה משפטית. 

קיש קישוא בצל וקוואקר

הקיש הזה נולד באחר צהריים אחד, כשחיפשתי במטבח אלתור מהיר ובריא לנעה הקטנה, רגע שלפני שהיא חוזרת מהגן. תיק תק יצאו הקישוא והבצל מהמקרר ואליהם הצטרף הקוואקר, כתחליף לקמח שבדרך כלל "מחזיק" קישים אפויים בתנור.

 

הקוואקר, שיבולת השועל, היא דגן הנחשב ברפואה הסינית למחזק מערכת עיכול, טעמה מתוק והיא מסייעת בתמיכה בנוזלים בגלל היותה טיפה מלחלחת. נוסף על אלו, היא משמשת כמרגיעת נפש ומחזקת את מערכת העצבים.

 

עם או בלי קשר למתכון החמוד הזה, אני ממליץ מאוד להחזיק במטבח תבנית סיליקון לאפיה. עושה חיים קלים ותמיד אפשר לחפש שילובים חדשים של ירקות לקישים נוספים.

 

מה צריכים ? (ל-6 קישים) 

 

1 קישוא

חצי בצל

2 ביצים

3 כפות קוואקר גס

מעט מלח

שמן זית

איך מכינים? 
 

מגררים את הקישוא והבצל לקערה. טורפים עם הביצים והקוואקר ומוסיפים קןרט מלח.
משמנים היטב בשמן הזית תבנית שקעים מסיליקון ויוצקים את התערובת פנימה.
אופים למשך 20 דקות בחום 180, בודקים שאפוי מבפנים ומקררים מחוץ לתנור.

בתיאבון!