top of page

קציצות בורגול, בטטה ועדשים

הקציצות המוצלחות האלו לא מאכזבות אף פעם. כמה דקות של הכנה מוקדמת וקדימה לתנור. הן נשמרות יפה במקרר למספר ימים.

הרבה מטופלים שלי שנמצאים הרבה שעות על הכביש מספרים שלא מעט פעמים הם נתקעים בלי ארוחה חמה ומזינה בהישג יד במהלך היום, אם גם אתם נתקלתם בבעיה כזו, הקציצות האלו יכולות להיות אלטרנטיבה מצוינת עבורכם.

 

לפי התזונה הסינית המסורתית, הבטטה נחשבת לבעלת אנרגיה נייטראלית, לא חמה ולא קרה, טעמה המתוק יסייע לחיזוק צ'י הטחול וישפר את תפקוד מערכת העיכול. 

 

להכנת הקציצות מומלץ להיעזר ברינג (טבעת נירוסטה) פשוט ואז תוכלו גם לקבוע את עובי הקציצה, מומלץ למלא את הרינג עד חצי הגובה ולא לדחוס את המסה חזק מדי לתוכו כדי לשמור על אווריריות הקציצה.

 

 

 

טחורים דיקור סיני
מה צריכים ? (כ-20 קציצות) 

1 כוס עדשים שחורות/ חומות

1 בטטה בינונית, קלופה ומגוררת

1 כוס בורגול

1/4 כוס כוסמת

2 קישואים קטנים מגוררים

פטרוזיליה/ כוסברה קצוצה לפי הטעם

1 בצל קצוץ דק

2 שיני שום קצוצות

רבע כוס קמח

מלח, פלפל, כורכום לפי הטעם

 

איך מכינים? 
 

משרים לילה לפני את העדשים בקערה מלאה מים.

בבוקר שאחרי מרתיחים בסיר את העדשים, כשהן מספיק רכות מוסיפים את הכוסמת וכשהכוסמת רכה מספיק מורידים מהאש ומעבירים למסננת.

משרים את הבורגול בקערה עם מים רותחים, יש לכסות את הבורגול כולו במים רותחים ועוד קצת, כשמתקרר מסננים.

מגררים במגרדת את הקישואים, סוחטים להוצאת הנוזלים ומעבירים לקערה גדולה.

מוסיפים לקערה גם את הבטטה, הבצל , שיני השום, הבורגול ,העדשים והכוסמת (חשוב שלא יהיו חמים, לתת להם להתקרר טוב).

שוברים פנימה 4 ביצים ומתבלים.

מערבבים היטב את תוכן הקערה ומוסיפים את הקמח לפי הצורך כדי לייצב את העיסה.

מניחים נייר אפיה על תבנית. יוצרים קציצות שטוחות שמנמנות בעזרת טבעת (רינג) או ביד ומסדרים על התבנית.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 30-45 דקות, עד שמשחימות מבחוץ ומתייצבות.

כשמתקרר מומלץ להגיש עם טחינה ירוקה וסלט ירקות קצוץ בצד...

 

בתיאבון!

bottom of page