top of page
קציצות עוף וקישואים ברוטב אדום
![טחורים דיקור סיני](https://static.wixstatic.com/media/816584_ff15a36f6f63452bb5ee3ed2fe4e8bed.jpg/v1/fill/w_310,h_238,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,enc_avif,quality_auto/816584_ff15a36f6f63452bb5ee3ed2fe4e8bed.jpg)
מה צריכים לקציצות?
חצי קילו בשר עוף טחון
2 קישואים מגוררים
1 תפו"א בינוני מגורר
1 בצל בינוני מגורר
3 כפות קמח מצה
מלח
פלפל שחור
פפריקה
כורכום
מערבבים הכל יחדיו ויוצרים קציצות, משמנים נייר אפיה בטיפה שמן זית, מברישים ומסדרים את הקציצות. אופים ל-20 דקות על 150 מעלות, עד שהקציצות יהיו מוכנות מכינים את הרוטב.
להכנת הרוטב:
1 בצל קטן קצוץ
3 עגבניות מגוררות
1 גמבה חתוכה לרצועות דקות
מלח
פפריקה מתוקה
טיפה רסק עגבניות (רצוי כזה ללא מלח וחומרים משמרים)
מאדים טיפה את הבצל ומוסיפים את שאר הרכיבים, מרתיחים ומבשלים כ-10 דקות עד שיש רוטב סמיך (אם צריך מוסיפים עוד טיפה מים).
כשהקציצות מוכנות מעבירים אותן לתוך הסיר, מרתיחים ומכבים. נותנים להן לנוח ברוטב לכ-5 דקות כדי "שישתו" אותו ומגישים על מצע אורז לבן או פסטה.
בתיאבון :)
bottom of page