טחורים דיקור סיני

קציצות עוף וקישואים ברוטב אדום

מה צריכים לקציצות?

 

חצי קילו בשר עוף טחון

2 קישואים מגוררים

1 תפו"א בינוני מגורר

1 בצל בינוני מגורר

3 כפות קמח מצה

מלח

פלפל שחור

פפריקה

כורכום

מערבבים הכל יחדיו ויוצרים קציצות, משמנים נייר אפיה בטיפה שמן זית, מברישים ומסדרים את הקציצות. אופים ל-20 דקות על 150 מעלות, עד שהקציצות יהיו מוכנות מכינים את הרוטב.

להכנת הרוטב:

1 בצל קטן קצוץ

3 עגבניות מגוררות

1 גמבה חתוכה לרצועות דקות

מלח

פפריקה מתוקה

טיפה רסק עגבניות (רצוי כזה ללא מלח וחומרים משמרים)

מאדים טיפה את הבצל ומוסיפים את שאר הרכיבים, מרתיחים ומבשלים כ-10 דקות עד שיש רוטב סמיך (אם צריך מוסיפים עוד טיפה מים).

כשהקציצות מוכנות מעבירים אותן לתוך הסיר, מרתיחים ומכבים. נותנים להן לנוח ברוטב לכ-5 דקות כדי "שישתו" אותו ומגישים על מצע אורז לבן או פסטה.

בתיאבון :)