כתובת ויצירת קשר:

קליניקה ברמת גן- אלישיב 12

מרכז "עלמא" בהוד השרון- השחר 13

טלפון - 052-3620172

מייל - oren.rachmany@gmail.com

עוד באתר

  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon

הקליניקה

כל התכנים המופיעים באתר נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר המלצה רפואית, חוות דעת מקצועית, או תחליף להתייעצות עם רופא מומחה (MD).

הכניסה והגלישה בדפי האתר מהווה הסכמה לתנאי השימוש . לקריאת מדיניות פרטיות באתר.

© 2012 כל הזכויות שמורות לאורן רחמני "אורן - רפואה משלימה מהשורש" . אסורה העתקת טקסטים, תמונות או כל תוכן מהאתר ללא רשות מפורשת בכתב מבעל האתר, המפר הוראה זו חשוף לתביעה משפטית. 

סירות דלורית ממולאות קינואה וחזה עוף 

אני משוגע על דלורית. המתיקות הנעימה הזו התפצחה לי בפה כבר כשהייתי ילד, מטוגנת בשמן עמוק, אפויה, מאודה או מבושלת, בכל פעם היא לובשת צורה אחרת. היא משתדכת נהדר עם מילויים שונים, וגם עם שום, שמן שומשום, רוטב סויה ועוד.

ברפואה הסינית צבעה הכתום של הדלורית משייך אותה לקבוצת המזונות מחזקי יסוד האדמה ומערכת העיכול, לכן כדאי מאוד לשלב אותה במתכונים מבושלים, לילדים ומבוגרים כאחד.. 

במתכון זה השתמשתי בקינואה, שהיא איננה דגן וגם לא קטניה, אלא צמח שמקורו בדרום אמריקה, עשירה בחלבון וסידן, סיבים תזונתיים, זרחן, מגנזיום וברזל, ומכאן ערכה התזונתי הגבוה. הקינואה מתאימה גם לחולי צליאק בגלל היותה נטולת גלוטן.

על פי התזונה הסינית המסורתית הקינואה נחשבת לבעלת אנרגטיקה מחממת וטעמה מתוק- חמוץ. היא מחזקת את יאנג הכליות ואת תפקודי מעטפת הלב.

 

המתכון מתאים גם לילדים  מגיל שנה ומעלה, והופך את האכילה לחויה כיפית (גרדו עם הילדים בכפית את הבפנים של כל סירה, הנאה מובטחת...)  בתיאבון :) 

 

 

מה צריכים ? (ל-2 אנשים) 

 

2 דלוריות בינוניות, חצויות ונקיות מגרעינים

2 קישואים מגוררים

רבע כוס קינואה

1 חזה עוף (פרפר) חתוך לקוביות קטנות

1 בצל סגול קצוץ

1 בצל לבן קצוץ

1 שן שום כתושה

כפית ג'ינג'ר מגורר

מלח

פלפל

כורכום

כף רוטב סויה

כף סילאן

שמן זית

 

איך מכינים? 
 

מרוקנים כמעט את כל תוכנם של חצאי הדלורית בעזרת כף גלידה עד ליצירת שקעים בכל דלורית.

שומרים את בשר הדלורית בצד. מניחים את חצאי הדלורית  בתבנית, בוזקים לתוכם שמן זית, מכסים בנייר אלומיניום וצולים בחום של 180 מעלות למשך 10 דקות

 

מאדים בסיר קטן את הקינואה- מכסים את הקינואה במים חמים ועוד טיפה מעבר, מתבלים בקורט מלח ומבשלים על אש נמוכה למשך 10 דקות או עד לריכוך מלא של הקינואה.

 

קוצצים את הדלורית שגירדנו מתוך החצאים, ויחד עם הקישואים מאדים בסיר רחב עם טיפה שמן זית כ-10 דקות.

 

מטגנים קלות את הבצלים בסיר רחב עם טיפה שמן זית, מלח, כורכום ופלפל וכשמזהיבים מוסיפים להם את קוביות חזה העוף, מקפיצים קלות למספר דקות (לא צריך לייבש את העוף, רק להלבין אותו) ומורידים מהאש.

 

הכנת המלית- מוסיפים לקערה גדולה את הקינואה, חזה העוף המוקפץ, הקישואים והדלורית. מתבלים בשן השום, רוטב הסויה, הסילאן, והגינג'ר  המגורר, מערבבים היטב וממלאים את חצאי הדלורית.

מכסים את התבנית בנייר אלומיניום מחזירים לתנור ל-15 דקות נוספות.

 

כדאי להגיש עם בצל ירוק או פטרוזיליה קצוצה מעל

 

בתיאבון :)